Cattleya

De Cattleya Orchidee is een epifyt en komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Deze fel gekleurde Orchidee heeft zijn botanische naam gekregen van de Engelsman William Cattley, een orchideeënverzamelaar. Het leuke aan de Cattleya is dat ze ook een heerlijke geur verspreiden, wat bij veel andere orchidee soorten vaak niet het geval is.

Deze prachtige epifyt heeft langgerekte, cilindrische, dikke of dunne schijnknollen. uit deze bladachtige knollen groeien aan de bovenkant een of twee langgerekte bladeren uit. Dit blad blijft langer dan een seizoen aan de plant. Het aantal bloemstengels dat de Cattleya geeft varieert van twee tot vijftien, 
bij kleinbloemige soorten kunnen het er zelf nog meer worden. 

Cattleya is een populaire kamerplant maar ook als snijbloem is ze zeer geschikt. Naast hun vaak felle kleuren worden de Cattleya's ook gekenmerkt door een brede tongvormige lip, die vaak geplooid is of een rimpelige rand heeft. 

De Cattleya trianae is de nationale bloem van Colombia.

 •   Properties
  Scientific name
  Cattleya
  Family
  Orchidaceae
  Origin
  Cattleyas originate from Central and South America. The English orchid collector William Cattleya gave his name to the Cattleya. The Cattleya is the national flower of a number of South American countries (including Colombia). The plants are epiphytes; in
  Season
  Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
                         
 •   Care tips florists

  - de Cattleya houd van een warme en lichte standplaats maar niet in direct zonlicht

  - Een orchidee mag niet teveel water! geef een keer in de 7-9 dagen dagen water.

  - Geef de Cattleya een lichte standplaats in de winkel

    

 •   Care tips consumers

  - de Cattleya houd van een warme en lichte standplaats maar niet in direct zonlicht

  - Een orchidee mag niet teveel water! geef een keer in de 7-9 dagen dagen water.

   - plaats de Cattleya niet op de tocht 

  - In de winter en zomer maanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

  - Als de Cattleya bloemen zijn uitgebloeid kunt u de helemaal aan de onderkant de stengel wegsnijden, zet de orchidee vervolgens zo licht mogelijk weg en na 6-8 maanden zal er als u hem goed verzorgt een nieuwe scheut ontstaan..